Arrangementer

Engineering Day uge 45

Kære naturfagskoordinator

Med denne mail inviterer vi naturfagslærere og elever i jeres kommuner til at deltage i Engineering Day en selvvalgt dag i uge 45. Vi håber meget, at I vil hjælpe os med at motivere lærerne i jeres kommune og sprede budskabet om dette gode tilbud. I er velkomne til at lægge den vedhæftede invitation ud på jeres kommunale fællesnet og til at sende den til naturfagslærerne i jeres kommune.  

Med den nye STEM-strategi og den kommende Teknologipagt er engineering kommet på dagsorden i Danmark, og der udvikles i øjeblikket en særlig engineeringdidaktik, der kommer med et bud på, hvordan man kan undervise i engineering i grundskolen. Engineering tilbyder en ny vej ind i naturfagene, hvor der med en problemløsende tilgang bliver skabt ejerskab og motivation for naturfagene.  

På Engineering Day skal eleverne arbejde med en praktisk problemstilling, og skal vha. naturfaglig viden og naturfaglige kompetencer selv udvikle og teste en konkret løsning. Engineering Day tager udgangspunkt i emner, der hører under naturfagene, naturfaglige kompetencer, Forenklede Fælles Mål og for udskolingen i de fællesfaglige fokusområder.  

Engineering Day kan foregå lokalt på kommunens skoler, hvor lærerne kan arbejde med en engineeringopgave til mellemtrinnet eller udskolingen. Engineering Day kan afvikles på 3 til 6 timer. Der er udviklet to konkrete opgaver, som lærerne kan downloade og bruge, når de i uge 45 skal afholde Engineering Day på deres skole. I opgaven er der link til en opstartsvideo med en ingeniør (videoen bliver først tilgængelig i oktober). Der er også mulighed for at vinde præmier til klassen.  

Der kræves ingen tilmelding. Man skal blot gå ind og downloade opgaven, som fra den 1. september ligger klar på https://engineerthefuture.dk/engineering-day. Læs mere på https://engineerthefuture.dk/engineering-day.  

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os. 

Engineering Day er en del af projektet https://engineerthefuture.dk/engineering-i-skolen

Mange hilsner 

Camilla Zacho

Engineer the future

2938 2609

camilla@engineerthefuture.dk

og

Mette Bisp Jensen

Naturvidenskabernes Hus

22818180

mbj@nvhus.dk