Arrangementer

Projektmesterskabet 2018

Elever i 8. klasse dyster, når de præsenterer deres projekter foran elever fra 7. og 8. klasse og et dommerpanel af lektorer fra SDU

Bemærk tilmeldingsfristen er lukket. Kontakt Michael Stender på 27900121.

 

Tid og sted:  Torsdag den 26. april 2018 - på Syddansk Universitet, Alsion

Økonomi: Arrangementet er gratis og er en del af Forskningens Døgn. 

Målgruppe: 7. og 8. årgang (evt. 9. årgang)

Indhold - informationer:

I Projektmesterskabet sættes fokus på projektarbejdsformen. Elever fra 8. (og 9.) årgang kan detage med de projekter, som de laver på skolen i deres obligatoriske projektuger. Det kræver derfor ikke extra arbejde - nye projekter for at deltage. 

Lærerne melder klasserne til, og for hver tilmeldt klasse udvælger lærerne de tre bedste projekter og sender disse til dommerpanelet. Dommerpanelet, der består af lektorer fra SDU, udvælger 5 finalister til konkurrencedagen. Alle tilmeldte 8. klasser kommer med på finaledagen uanset, om der er finalistgrupper fra klassen. På finaledagen oplever 8. klasserne studiemiljøet, når de møder studerende og får en rundvisning. Eleverne i 7. klasse inviteres til at deltage som publikum (kikkere). De deltager hele dagen, men får et alternativt program, når elever i 8. klasse  er på  rundvisning på SDU.

På konkurrencedagen uddeles en dommer- og en publikumspris. En professionel vært sørger for god stemning og masser af humor. Således har både Jakob Riising og Martin Brygmann været værter. 

Læringsudbyttet for eleverne består i at se og opleve andre elevers præsentationer under et professionelt set up. Med konkurrencen får projektarbejdet en ekstra dimension, og i kraft af de gode eksempler, får eleverne øget viden om projektarbejdsformen og præsentationsteknik. 

Lærere  har mulighed for at deltage i en inspirations- og sparringsdag om projektarbejdsformen. Det sker den 2. november 2017 i uge 44. Målet er ved fælles hjælp at videndele det, der er godt, fra skole til skole. 

Flyer om projektmesterskab: /media/1551/flyer-projektmesterskabet-2018.pdf

 

Film om projektmesterskabet 2015: 

Projektmesterskabet 2016: 

Link til Syddansk Universitets hjemmeside: http://www.sdu.dk/uddannelse/brobygning/tilbud/teknik_projektmesterskabet

Yderligere info kontakt:

Michael Stender, projektmedarbejder House of Science, mise@sonderborg.dk+45 2790 0121