Nyheder

Virksomhedssamarbejde

Vil du og din klasse gerne arbejde tættere sammen med en lokal virksomhed?

Lokale virksomheder stiller opgaver til rådighed via "Passage til Virkeligheden"

"Passage til Virkeligheden" (link)  er et elevvenligt værksted indrettet med de materialer og det værktøj der skal til for at løse virkelighedstro arbejdsopgaver i lokale virksomheder. Her prøver eleverne kræfter med opgaver som, fx at sætte et vindue i, montere en vandlås, trække ledninger, montere afbryder og lampeudtag, kode en CNC fræser, plaststøbning og kode en robotarm.  Video her (link)

Målgruppe: Mellemtrin og udskoling inkl. besøg justeret til 10. klasser

 

Oplev en virksomhed:

Alle 7. klasser i Sønderborg Kommune besøger i løbet af skoleåret en virksomhed. Besøget varer 2-3 timer og det giver virksomhederne en unik mulighed for at skabe en indledende interesse, og give eleverne en oplevelse de aldrig glemmer. Besøget har fokus på menneskerne bag medarbejderne og hvilke uddannelser, der har ledt frem til de forskellige jobtyper, der findes i virksomheden. Eleverne får også mulighed for at lære mere om de skrevne og uskrevne værdier og regelsæt, der som regel findes på en arbejdsplads. Forløbet sker i tæt samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Målgruppe: Alle 7. klasser deltager

 

Skole-virksomhedssamarbejde:

Samarbejde med en virksomhed om konkrete opgaver (link) Forløbet kan eksempelvis være ”Sammen skaber vi fremtidens skole”. Her leverer lokale virksomheder virkelige problemstillinger, som folkeskolens ældste elever vender og drejer og kommer med løsningsforslag og nye perspektiver.

Eksempel 1: (linkedin

Eksempel 2: (linkedin)

 

Målgruppe: 8. og 9. klasse

 

Girls Day in Science:

10-15 kvindelige rollemodeller fra lokale og nationale virksomheder møder og inspirerer lokale piger via workshops og dialog. 

Målgruppe: Piger fra 7., 8. og 9. klasse

 

Kontakt:

Skole-virksomheds koordinering og match: 

Julie Andersen, Leder af Virksomhedsenheden & House of Science, juan@sonderborg.dk Tlf: 21 51 62 81

 

Skole-virksomhedssamarbejdet er funderet i en partnerskabsaftale mellem Industrigruppen Sønderborg, ungdomsuddannelserne og Folkeskolerne i Sønderborg Kommune. 

 

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/recentFour.cshtml)

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Partnerskabet House of Science
Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 21 51 62 81

> Skriv til os